Helt matt (med glimmer)

 
Om man har kläder med komplicerade mönster är det ibland bäst att ha en enkla naglar. Klänningen i bakgrunden av bilderna har som ni ser mycket mönster, texturer och olika nyanser av silver, grått och blått. Därför passade det bäst med en enkel och stilren design som tog upp färgerna i klänningen. För att vara en så pass enkel design var den ändå trickig att måla då jag ville ha de blåa delarna matta och de silvriga glansiga för att skapa en fin kontrast, vilket visade sig vara svårare än jag tänkt.
 
Så här gjorde jag:
1. Först målade jag ett basecoat och det blåa nagellacket (som betedde sig lite konstigt och blev randigt på vissa ställen, vilket jag löste senare).
2. Därefter målade jag ett matt topcaot eftersom mitt nagellack inte var matt i sig själv.
3. Sedan var det dags för detaljerna som jag målade med akrylfärg och en liten pensel. Här såg jag till att lägga banden så att de dolde så mycket som möjligt av nagellackets ränder.
4. Både stenarna och silverbanden är sedan täckta av ett blankt topcoat, vilket det var den trickiga biten. Alla detaljer behöve täckas för att designen skulle hålla men det blåa fick inte bli blankt. Därför jag målade topcoatet med en liten pensel, mycket tålamod och föröskte att täcka allt silver.